Google på dator och telefon

Närvaron på nätet blir allt viktigare, och när fler och fler väljer att använda en sökmotor för att söka efter sådant som de vill hitta, veta eller köpa så blir det allt viktigare för att finnas i toppen av sökresultaten på relevanta frågor.

Det finns mycket man kan göra för att synas i toppen, och det finns även mycket man kan göra som i stället skrotar ens chanser och kastar en rakt ner i soporna, ut ur sökresultatet. En del ord är svårare att synas på då det är väldigt hög konkurrens och aktörerna som vill synas anstränger sig mycket för att ta sig till toppen. Ett av dessa ord är smslån, och de olika former av fraser det finns som folk söker på där. Ett nytt smslån företag kan ha svårt att ta plats i toppen på Google till en början, men det gäller att inte ge efter för suget att använda sig av fula metoder för att ta sig till toppen. Bättre är det om man i stället ser till att verkligen optimera sin sida ur ett sökmotorperspektiv och fyller den med relevant och informativt innehåll för att sedan börja jobba med länkar till sin sida från relevanta sajter, då är chansen större att man så småningom tar sig till toppen och får en stabil plats där.

Det är inte bara företag som konkurrerar om att synas i topp på resultaten, det kan även handla om privatpersoner som vill synas i toppen. Sydsvenskan skrev en väldigt intressant artikel där de pratat med konstnären Johanna Sjödin som hade problem med att hon inte låg i topp på sökresultatet när någon sökt på hennes namn, där låg i stället aktivisten och sexbloggaren Johanna Sjödin. Det skapade stor förvirring och ledde till att konstnären Johanna kunde förlora gallerister och köpare som trodde hon var aktivisten Johanna. Så det finns en relevans att jobba med sökmotoroptimering, både om man är ett företag eller en privatperson. Om du självsäkert tänker att du har bra koll på Google, varför inte göra detta kunskapstest för att se hur mycket du egentligen vet?