När det gäller att ordna en inspirerande kick off för företaget finns det en hel del för dig som chef att tänka på. Vill du tydliggöra företagets framtidsplaner, skapa bättre gruppdynamik eller låta medarbetarna lära sig mer om ledarskap?

Det bästa tipset för dig som chef är att vara tydlig från början med vad arbetsträffen ska handla om för att undvika missförstånd och skapa rätt förväntningar. Det finns nämligen många olika sorters aktiviteter att välja mellan och alla är inte passande för ditt syfte. Ett tips är att anlita en föreläsare som inspirerar inom till exempel kommunikation, arbetsglädje, ledarskap eller arbetssätt. Mål och motivation är också ämnen som passar en kick off.

”Allra viktigast är planering och att ha ett tydligt syfte och mål” läs mer här.

Välj rätt plats

Om du vill förmedla något som medarbetarna verkligen ska ha nytta av är det viktigt att fundera över platsen, budskapet och miljön. Visst kan det vara härligt att koppla av tillsammans på ett spa, men om träffen blir för personlig kan den också lätt bli oseriös. Därför är det smart att anlita en extern föreläsare som ger en inspirationsföreläsning inom ett lämpligt ämne. Föreläsningen kan hållas på en plats utanför företaget likaväl som på plats.

Det finns många fördelar med att anlita externa föreläsare, bland annat har de kompetens och förmåga att anpassa budskapet efter aktuell målgrupp. Istället för att du själv eller en kollega håller i en presentation är det en utomstående expert som delar med sig av sina kunskaper och tankar kring ett ämne som kan få hela personalstyrkan att reflektera. Personal som mår bra presterar bättre så du har allt att vinna på att anlita en extern föreläsare till nästa kick off.