Driver du ett eget företag? Då vet du att det kan vara en ganska stressig tillvaro. Det finns dock sätt att göra arbetsdagarna mindre stressiga, nämligen genom att införskaffa rätt material till ditt kontor. Här kan du läsa om vad du bör tänka på.

Viktigt med ordning och reda

Tillhör du en av dem som har skrivbordet täckt med papper och post it-lappar? Då märker du säkert att alla dessa saker tar din uppmärksamhet. Samma sak gäller när du ska skriva viktiga dokument och upptäcker att tonern till skrivaren är slut. Det du bör göra först är därför att se till att du har möjlighet att organisera ditt kontor så att var sak har sin plats. Köp också ny toner till din skrivare så att du har ett litet lager.

En låda att lägga alla smålappar i är också bra. Så här säger Veronica Bergholtz, specialist på kontorsinredning:

”– Om man använder postit-lappar, pennor och sådana saker kan man köpa en snygg låda, och när dagen är slut samlar man ihop alla grejer och alla papper, lägger det i lådan och ställer den åt sidan eller in i en garderob.” På så sätt slipper man ha saker runt sig som distraherar.

Inred smart

Det är också viktigt att tänka på hur du inreder ditt kontor. Satsa på möbler med mycket förvaring och smarta system för organisering. Titta gärna först och främst på begagnade kontorsmöbler då det är snällare mot klimatet. Här kan du också läsa tips om hur du inreder ett funktionell kontor på en liten yta. Det är viktigt att veta att det inte är storleken på kontoret som avgör hur organiserat det är.