Om du vill lyckas med ditt företag gäller det att ha koll på allting som rör ekonomin. Förutom bokföring, resultatrapporter och moms finns det mycket annat som är viktigt att se över. Genom att anlita en revisionsbyrå får du en professionell rådgivning som hjälper dig att fatta de ekonomiska beslut som är bäst för verksamheten.

Om du funderar på att starta företag är det extra viktigt att ta professionell hjälp med redovisning och revision. Till exempel kan du få råd om det är bättre att starta ett aktiebolag eller en enskild firma. Börja med att leta reda på en revisionsbyrå som erbjuder flera tjänster inom ekonomi så att du kan få hjälp med både bokföring, skatter och revision.

Så väljer du rätt revisionsbyrå

företagInnan du väljer revisionsbyrå bör du fundera igenom vad du vill få hjälp med. Om du till exempel vill få råd och stöd i skattefrågor är det viktigt att se till att byrån erbjuder denna typ av tjänst. Genom att välja en revisionsbyrå med lång erfarenhet av branschen och med flera kompetenta medarbetare kan du vara säker på att få hjälp med det du behöver. När du väljer en revisionsbyrå Uppsala är Grant Thornton ett säkert val som du kan känna dig trygg med. Då du väljer en revisionsbyrå som kan hjälpa till med både ekonomiservice och avancerade skattefrågor behöver du aldrig oroa dig för att du ska missa någon regel eller föreskrift för företag. Boka gärna ett möte och diskutera igenom vad du vill att revisionsbyrån ska hjälpa ditt företag med och vad du och dina medarbetare ska göra själva.

Ta kontroll över finanserna

ekonomiDet finns flera saker som avgör om du kommer att lyckas som entreprenör, bland annat krävs engagemang, effektiv marknadsföring och att ha en bra affärsidé. Men hur bra varor eller tjänster företaget än har krävs det också att du har kontroll på företagets finanser för att ditt företag ska bli en succé. A och o i alla företag är att göra en årsbudget för att ha kontroll över intäkter och utgifter. Det kan låta tråkigt med budget men fördelen med att göra denna är att du är tvungen att se över vad företaget spenderar pengar på och hur det ser ut på kundsidan. Under året som kommer är det viktigt att varje månad stämma av hur det går i verkligheten jämför med budgeten. Om det tillkommer en ny stor kund uppdaterar du budgeten liksom om en kund faller bort. Samma sak gäller för nya kostnader för till exempel anställda eller inköp av datorer och liknande som ni inte räknade med när budgeten gjordes. Om du tycker att det är krångligt att göra en budget är det något som en bra revisionsbyrå kan hjälpa till med. Många tycker exempelvis att det är skönt att få hjälp med avskrivningar av inventarier eller olika periodiseringar av kostnader.

Så blir företagets ekonomi en succé

  • Gör en årsbudget och följ upp varje månad
  • Ta hjälp av en revisionsbyrå med de områden där du behöver extra råd
  • Se ekonomin som en viktig pusselbit och inte som ett nödvändigt ont