Stolt ägare av en e-handelsbutik som säljer inredning? Då är det hög tid att bunkra upp med kontorsvaror från Kontorsredo, ordersedlar, lagervaror och kartonger att skicka dina produkter i – julhandeln i år väntas slå rekord, och inrednings- och möbelbutiker spås bli de stora vinnarna.

”Totalt väntas varor till ett värde av 871 miljoner kronor säljas den 7 december. Beloppet motsvarar en ökning med 84 procent jämfört med det årliga dagssnittet.” läs hela prognosen hos Affärsvärlden.

Rött paketAtt julhandeln väntas slå rekord i år igen, det kunde bland annat Svenska Dagbladet rapportera nyligen, och den bransch som väntas bli den största vinnaren är som vanligt e-handeln. Men vad som däremot visat sig vara den största vinnaren inom e-handel är de butiker som säljer inredning och möbler, så om man är en aktör inom den genren kan man väta sig ett säljrekord lagom till jul – och sedan ska man heller inte glömma mellandagsrean som också lockar en hel del köpsugna konsumenter. Något som tyder på detta är prognosen från HUI research som fastställt att tillväxten i december kommer landa på 5,0 procent vilket i rena pengar är en omsättning närmare 75 miljarder kronor där möbelbranschen väntas få störst del av kakan, skriver Dagens Handel. Och att detta blir vinnaren är föga oväntat. Hela år 2015 har trots allt varit just möbelhandelns år tack vare en gynnsam utveckling på bostadsmarknaden i kombination med att allt fler valt att renovera sina hem i och med rot-avdragets kommande sänkning – vilket också syns med möbelhandelns tillväxt hitintills i år som är 10,8 procent och fortfarande växer.