Det här med att marknadsföra sitt företag kan man göra på flera olika sätt och i flera olika kanaler, men något som inte ska underskattas är att marknadsföra sig på traditionellt och klassiskt vis såsom på en mässa – men då gäller det att göra det på rätt sätt, vilket inte riktigt lyckades under Kvalitetsmässan i Göteborg för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun.

profilkladershopPå en mässa kan man på flera klassiska sätt marknadsföra sitt företag genom att trycka banners, dela ut profilprodukter eller informationsbroschyrer, men riktigt så klassiska ville man inte vara på Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun. I samband med kommunens medverkan på Kvalitetsmässan i Göteborg där man bland annat höll ett seminarium under rubriken ”Orka fullfölja – det är en kvalitetsfråga” hade man också en monter på mässområdet, och i denna delade man ut kondomer med seminariets titel tryckt på. Något som inte alla mässdeltagare reagerade positivt på kan Trelleborgs Allehanda rapportera. När personen i montern delade ut kondomerna gjorde denne det också med kommentaren ”det är ju konferens” och just den kommentaren fick starka reaktioner från deltagaren Andreas Larsson då han själv svarat tack men nej tack jag är lyckligt gift varpå utdelaren replikerar ”det har väl inte hindrat någon?”. Något att tillägga är att Andreas inte tycker att kondomer i sig är en dålig sak, skriver Expressen, men att han inte tycker det passar att dela ut dessa på Kvalitetsmässan då han inte kan se relevansen – något som är ytterst viktigt när det kommer till att marknadsföra sitt företag eller sin organisation.

Kommunen ser inget fel

När kommunen blir kontaktade av bland annat Sveriges Radio för att få ge sin sida av den olyckliga historien som fått spridning på sociala medier såsom bland annat på Facebook där Andreas Larsson först berättade om sin upplevelse är responsen att man gör en höna av en fjäder. Det menar i alla fall Cecilia Lejon som får medhåll av Veronica Larsson som också säger att utdelarens kommentar till Andreas var olycklig och inte något man står bakom.