Vi har nog alla varit med om att bläcket i skrivaren tagit slut, att vi upptäcker att apparaterna har urladdade batterier och så vidare. När det är dags att beställa är det bra att köpa en stor ”batch” och gärna ha en och samma leverantör. 

Bläckpatroner är en typisk förbrukningsvara som alltid verkar ta slut precis när vi står inför att skriva ut 30 kopior av ett underlag som vi ska dela ut till blivande kunder, eller dylikt. Därför rekommenderas man alltid som administratör att beställa hem flera paket samtidigt. Sedan kan man alltid lära sig underhålla maskinerna bättre och inte slösa på bläck i onödan, men det är förstås en annan femma.

Saker du kan komma undan billigt med kan vara exempelvis papper för utskrift, bläckpatroner, pennor, pärmar, glödlampor och så vidare.

Trasig skrivare skapar stress

Att ha ett kontor som är färdigställt på ett bra sätt är viktigt både för kundintrycket men också för de anställda. Alla de saker som kontorsprylar är, är till för att underlätta för människor att utföra sitt arbete. En skrivare som inte funkar eller döda batterier skapar irritationsmoment och kan leda till onödiga konflikter och stress. Därför är det fortfarande många som föredrar fasta kontor istället för ”kontorshotell” utan någon service – man vill helst att alla prylar ska finnas till hands.

Olika typer av kontor

Många föredrar aktivitetsbaserade kontor för att det skapar en dynamisk stämning medan andra vill ha sin egen plats med sitt eget skrivbord där alla post-it lappar och pennor finns nära till hands. Du kan läsa mer om aktivitetsbaserade kontor och kontorshotell i DI.se om du är osäker på vad det är.

Är du själv administratör eller har ett eget företag kan det vara bra att känna till vilka föreskrifter som finns angående arbetsmiljö. Om det kan du läsa på Arbetsmiljöverket. Där står det bland annat att det är arbetsgivaren som har ansvaret för att kontoret de anställda jobbar på (som ju kan vara dig själv på ditt eget företag).