En bra arbetsmiljö är viktigt för medarbetarnas välmående och för produktiviteten. Kollegor som mår bra presterar även bra på jobbet. Med några enkla knep, exempelvis gott kaffe, kan du skapa en trevlig arbetsplats där alla trivs.

Arbetet är en viktig del av livet. Många av dygnets vakna timmar spenderas på arbetsplatsen och därför är det viktigt att alla trivs på jobbet. Som arbetsgivare har du ett ansvar för att arbetsmiljön är bra, oavsett vilken bransch du arbetar inom. Här hittar du de bästa tipsen för hur du snabbt och enkelt kan förvandla kontoret till en riktigt trivsam arbetsplats.

Bjud på gott kaffe

Kaffe är en väsentlig del av arbetsdagen för de flesta. Många behöver sitt kaffe för att hålla energin uppe under dagen. Som arbetsgivare kan du skapa bra stämning på jobbet genom att ge dina medarbetare gott kaffe varje dag. Du kan hyra kaffemaskin utan krångel hos Sweet Coffee. Där får du allt du behöver för att kunna förse kontoret med härligt kaffe. Du väljer kaffesmak efter dina och medarbetarnas behov. Dessutom är det enbart certifierat kaffe som serveras.

Att dricka kaffe är en naturlig del av arbetsdagen. Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe. Svenskar dricker i genomsnitt 3,5 koppar kaffe per dag. Endast i Finland dricks det mer kaffe än i Sverige. Det råder delade meningar om kaffets nytta, men hittills finns det inga vetenskapliga bevis på att kaffe är farligt för hälsan.

Dessutom är kaffedrickandet en viktig social aspekt på kontoret. Många trevliga och informella samtal sker i fikarummet och därför är det värt att investera lite extra i det. Socialt umgänge skapar trivsel på arbetsplatsen vilket i sin tur kan generera högre produktivitet.

Gör aktiviteter tillsammans

Utöver trevliga fikastunder kan ni även ibland göra roliga aktiviteter ihop. Du som arbetsgivare har ansvar för att arbetsmiljön är god och att alla trivs. En gemensam aktivitet i halvåret kan vara bra för samarbete och trivsel.

Exempel på aktiviteter att göra tillsammans:

• Utflykter till spännande platser.
• Middagar, exempelvis kräftskiva eller julbord.
• Dagskonferenser med teambuilding aktiviteter.
Du vet bäst vad just dina kollegor skulle uppskatta. Det viktigaste är att alltid försöka förbättra arbetsmiljön, oavsett om det är med en kaffemaskin eller teambuilding.