Det är många som vill sänka sina lånekostnader, men inte alla som tänker på att samlingslån är ett bra sätt att göra just detta. Genom att samla dina lån hos en och samma långivare kan du ofta få bättre villkor.

Att samla sina lån kallas med ett annat ord för att ta ett samlingslån. Det finns ofta stora pengar att spara på att göra detta. Räkneexempel för samlingslån hittar du på Samlalånen.com.

Det finns stora pengar att spara på att samla sina lån. Svenska dagbladet har pratat med Jonas Hultin på Lendo:

 – Det är många som bråkar om några procent på sitt bolån men när det handlar om att man har många mindre lån med hög ränta ser de inte att det finns stora pengar att spara. Det är också lätt att man drar på sig oväntade kostnader om man inte ser över sina krediter med jämna mellanrum, säger han.

Att samla sina lån är också något som Annika Creutzer, privatekonomisk expert, rekommenderar Aftonbladets läsare att göra. I artikeln rekommenderas också att man använder Lånelabbet, ett verktyg som skapats av Konsumenternas bank- och finansbyrå. Med detta verktyg är det enkelt att se hur mycket ändrad ränta eller amortering påverkar lånets månadskostnad.

Andra sätt att sänka sina lånekostnader

Om du ska ta ett nytt lån, kanske ditt första bo- eller billån, är det naturligtvis angeläget att du får så bra villkor som möjligt från början. Det är här som en tjänst som Consector kommer in i bilden. Grundarna berättar för Realtid.se att målet är att de ska bli lånebranschens Momondo. Idag är det, tack vare sajter som Momondo, enkelt att boka en resa, och grundarna till den nya lånesajten vill att det ska bli lika lätt att ta ett lån, och också att hitta det bästa lånet, efter låntagarens förutsättningar.