För att lyckas slå igenom krävs det en stor spridning. För ingen är en ö och det är när man hjälper varandra som man blir starkare och större. Beckmansstudenten är ett lysande exempel på ett projekt som förenar och vikten på att man hjälps åt att sprida information mellan varandra.

768168-technology-mindVi lever i en värld då allt länkas ihop och att vi, trots att jorden är stor, bara är något klick bort från varandra. Att allt fler väljer att frilansa är ett bra bevis på att vi behöver varandra för att uppnå det vi vill i livet. Beckmansstudenten Oskar Pernefeldt har skapat en världsnyhet genom att designa en världsflagga som sitt slutprojekt. Och det är något otroligt fint med denna idén då det visar på att vi alla hör ihop och att vi befinner oss på denna jord tillsammans och ska vi klara oss så är det viktigt att vi hjälps åt.

The internationa Flag och Planet Earth

Flaggan som fått nament The internation flag of planet Earth har skapat rubriker världen över och genom en natt har Oskar blivit en världskändis skriver tidningen Resumé. Bara under natten fick Oskar över 200 000 besök till sin sajt som ville kolla in hur har tänkt kring en flagga som ska symbolisera hela jorden och täcka in alla olika nationaliteter och kulturer. Och man kan säga att han lyckades då det var solidaritet som låg honom varmt om hjärtat när han kom fram till sin symbol. För visst har det varit konstigt nu när vi beger osa allt längre ut i rymden att inte ha en gemensam flagga att visa upp? Hans syfte vara att skapa en större gemenskap och att visa upp vad vi har gemenskap, att sätta fokus på miljöfrågan och hur vi och stater beter sig mot varandra.

Länge leve kreativitet och entreprenörsskap

För att skapa något stort och eget krävs det att vi har en dos mod och att vi tror på vår idé och oss själva. Enligt en artikel i dn.se så vill allt fler ta en plats i kulturen och vissa oroar sig hur mycket plats det finns kvar att ta? Men självklart så finns det plats för alla som vill, då gäller det bara att man gör om samhället och anpassar sig. Att bli frilansare är för allt fler en självklarhet och det finns mycket hjälp att få så man känner sig sällan ensam.  Redovisningsofferter.se ger en den bästa vägen till att få hjälp med ens redovisningar och på Arbetsförmedlingen finns det bra starta eget-kurser man kan följa. Ser man till hur många det är som väljer att skriva böcker och gå med i Sveriges författarförbund:

  • 1994 – 2200 medlemmar
  • 2004 – 2300 medlemmar
  • 2014 – 2900 medlemmar

Så märker man att det tagit en rejäl fart på senare tid. Vilket är fantastiskt då det visar på att allt fler väljer att fortsätta med sina drömmar. För, om vi hade varit veliga och inte trott på oss hade vi aldrig haft en världens flagga och allt vi tar för givet idag hade inte funnits.