Det är många viljor som måste komma överens på ett kontor, och när digitaliseringen nu landat ser klimatet annorlunda ut. Allt fler har börjat med mindfulness, men nu är det redan dags att byta trend till att testa på workfulness – att skrota mobilen för några timmar.

När det kommer till att befinna sig på ett kontor, eller sin arbetsplats, och känna att man kan koppla av och trivas och få saker gjorda så handlar det om att miljön är behaglig. Att hyra en container hos Containertjänst för att kasta ut det gamla och sedan placera in det nya luftiga är en idé. Men först måste man fundera ut på vad det nya ska vara och om det passar alla på kontoret. Vad allt fler nu märkt är att digitaliseringen som gjort oss mer mobila har fått oss att bli än mer stressade samt även störa oss mer på varandra och på våra nya beteenden: att kolla i sin mobil med jämna mellanrum. Nu är mobilfritt det nya svarta som fler företag testar på skriver svd.se.

Få mer gjort med workfulness

Vi tittar på mobiltelefonen cirka 150 gånger per dag och det tar upp till 25 minuter att återfå fokus efter det. Det är helt nödvändigt för företag att bli medvetna om de här problemen och att göra något åt dem

Citatet kommer från hjärnforskaren Katarina Gospic och menar på att företag har massor att vinna. I ett pressmeddelande går det att läsa att den stora teleoperatören Telenor nu kommer testa på detta koncept för att sedan utvärdera om det skördat några frukter eller inte. Vad man i alla fall kan sammanfatta det hela med är att rätt företagsklimat är ytterst viktigt för att medarbetarna ska må bra.