Ung och fattig? Då är du inte ensam, många unga känner att de inte har en god ekonomi. Som tur är finns sätt att spara pengar på för att skapa sig en buffert inför framtiden – här är tipsen på hur du kan spara pengar snabbt som ung.

Vill du spara pengar snabbt är det inte aktier och ISK-konton som du ska välja, för den sortens sparande förutsätter ett långsiktigt tänk och ett långsiktigt sparande. Så den typen av sparform är alltså bra att titta närmare på när du vill spara för framtiden, men handlar det däremot om att du behöver pengarna snabbt är det annat du ska satsa på. Mycket handlar nämligen om hur man spenderar sina pengar i vardagen. Kanske köper du mycket kläder, gillar att dricka dyra viner eller rent av länger bort mat bara för att bäst-före-datum har passerat? Sluta upp med det och se hur snabbt pengarna i plånboken växer. Det hela handlar liksom att se över sin livsstil och ändra om lite, till exempel skriver tidningen Amelia om hur man ska ”stänga av autopiloten”, alltså att man ska sluta göra såsom man brukar göra bara av den enkla anledningen att man brukar göra så:

”En latte på väg till kontoret, en energibar efter träningen – så flyter pengar iväg. Genom att ta med en macka hemifrån, dricka kaffet som finns på jobbet och ta med en banan till träningen kan du spara hundralappar varje vecka.” – läs fler av Amelisas spetips genom att klicka här.